you can try this out http://sloppybox.net/
Haluatko liittyä jäseneksi?

Haluatko liittyä jäseneksi?

Jäsenmäärämme on noin 150hlö, pääasiassa Lahdesta ja sen ympäristökunnista. Ikäskaala on alle kouluikäisistä yli 80-vuotiaisiin. Valtaosa on kuitenkin nuorisoa. Universumin kummastelu ei suinkaan ole vain miesten puuhaa, onhan jäsenistämme sentään liki kolmannes naisia. Mitään vaatimuksia jäsenyydelle ei ole. Muistakaamme että olemme harrastusyhdistys joten jokainen harrastaa intonsa ja intressiensä mukaan.

Yhdistyksemme jäsenistössä on monia erittäin kokeneita harrastajia eri sektoreilta joten vasta-alkaja ja jo pitemmällekin harrastunut saa halutessaan tietoa, opastusta ja ohjausta kiinnostamallaan alueella. Tähtitornilla on jäsenillekin vielä uusi Meade 16" LX200 GPS-SMT teleskooppi jonka käyttöön jäsenet haluttaessa perehdytetään järjestämällä säännöllisesti siihen liittyviä kursseja ja tilaisuuksia etenkin talviaikana. Lisäksi olemme saaneet syksyllä 2009 jäsenten käyttöön SBIG 11000M STL-C2 ccd-kameran johon koulutamme jäsenet niin halutessaan.

Jäsenetuna on mm. kahdeksan kertaa vuodessa (vuonna 2018 46€) ilmestyvä Tähdet ja avaruus -lehti, lainausoikeus yhdistyksen kirjastosta ja vapaa pääsy tekemään havaintoja yhdistyksen välineillä. Kaikki jäsenet, uudetkin opetetaan halutessaan käyttämään kaukoputkia ja valokuvaamaan digitaalisesti horisontin yläpuolella tapahtuvia luonnonilmiöitä ja varsinkin deep sky-kohteita sekä informoidaan kaikin mahdollisin tavoin tähtiharrastukseen liittyvissä asioissa. Jäsenemme saavat Hki Ursan kirjallisuudesta n. 20% alennusta tähtitornin kautta. Postitamme myös jäsentiedotteen 2-3 kertaa vuodessa.

Lisäksi kaikilla jäsenillä on mahdollisuus tavata muita harrastajia Pirttiharjun vesitornilla joka kuun 1. ja 3. keskiviikko jäsenilloissa klo 18.00 ja kesän sovittuina aukiolo aikoina. Observatorion ja jäseniltojen käyntiosoite: Tähtitorninkatu 1, Pirttiharju, Lahti.

Jäsenyydestä eroaminen tapahtuu ilmoittamalla siitä tieto sihteerille puh. 044 736 0359 tai sähköpostitse kimmo.jousala@lahdenursa.fi.

Huomio! Helsingin Ursan jäsenet voivat olla jäseniämme 20€/vuosi.

Yritys tai yhteisö, joka haluaa tukea Lahden Ursan toimintaa voi liittyä yhdistyksen kannatusjäseneksi.

Jäsenillat

Talvikaudella (syyskuusta huhtikuuhun) järjestetään jäseniltoja. Ne pidetään joka kuun 1. ja 3. keskiviikko klo 18.00 alkaen ja kesäkaudella sovittuina ajankohtina. Jäsenillan pituus vaihtelee tunnista kahteen tai joskus jopa pidempään riippuen illan ohjelmasisällöstä sekä sää-olosuhteista. Jäsenilloissa on usein tarjolla lyhyitä esitelmiä mielenkiintoisista aiheista, laite esittelyitä tai kuvia havannoista ja ylipäätään keskustelua päivän polttavista aiheista. Selkeän sään sattuessa jäsenilta jatkuu ylhäällä tornissa kaukoputken ääressä havaitsemassa ajankohtaista tähtitaivasta. Erikseen sovituista teemailloista ja niiden aiheista ilmoitellaan etukäteen erikseen.

Jäseniltoihin ovat tervetulleita kaikki jäsenet mutta myös muut henkilöt, jotka ovat kiinnostuneet yhdistyksen toiminnasta ja mahdollisesti harkitsevat yhdistyksen jäsenyyttä.

Näin voit liittyä Lahden Ursan jäseneksi:

  • Täytä allaoleva liittymislomake nyt heti.
  • Vaihtoehtoisesti voit:
    • Käydä tähtitornilla talviaikana yleisönäytöksessä ja kysyä tähtinäyttäjiltä, miten pääset Lahden Ursan jäseneksi. Kesälläkin tähtitorni on avoinna aurinkonäytösten aikaan. Ilmoitamme niistä erikseen.
    • Voit myös käydä tähtitornilla keskiviikkoisin jäsenilloissa klo 18.00 alkaen.
    • Lähettä sähköpostia: email info@lahdenursa.fi ja kerro nimesi, yhteystietosi ja syntymävuotesi.
    • Soita puhelimella Lahden Ursan sihteerille. Yhteystieto löytyy tästä.

Liittyminen


Kyllä